Links

Адреси и организации што обезбедуваат поддршка и информации во Германија може да се најдат на следните интернет страници:

www.asyl.net/index.php?id=64
www.asyl.net/index.php?id=62

Опширни информации за бегалци и азил ќе најдеш исто така и на интернет страниците на Покраинските совети за бегалци. Таму може да се информираш за локалните советувалишта во соодветната покраина

www.asyl.net/index.php?id=65

www.fluechtlingsrat-bw.de (Баден-Виртемберг)
www.fluechtlingsrat-bayern.de (Баварија)
www.fluechtlingsrat-berlin.de (Берлин)
www.fluechtlingsrat-brandenburg.de (Бранденбург)
www.fluechtlingsrat-bremen.de (Бремен)
www.fluechtlingsrat-hamburg.de (Хамбург)
www.fr-hessen.de (Хесен)
www.fluechtlingsrat-mv.de (Мекленбург-Западна Померанија)
www.nds-fluerat.org (Долна Саксонија)
www.fluechtlingsrat-nrw.de (Северна Рајна-Вестфалија)
www.asyl-rlp.org (Рајнска област – Пфалц)
www.asyl-saar.de (Сар)
www.saechsischer-fluechtlingsrat.de (Саксонија)
www.fluechtlingsrat-lsa.de (Саксонија-Анхалт)
www.frsh.de (Шлезвиг-Холштајн)
www.fluechtlingsrat-thr.de (Тирингија)